فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:11 Issue: 1, Jan 2013

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:11 Issue: 1, Jan 2013

  • تاریخ انتشار: 1391/12/17
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدعلی خلیلی*، استفتنیا ای نوتولا، عباس شاهدی، گودو ماکچیارلی صفحات 1-10

    استفاده از داروهای تحریک تخمک گذاری در سیکل های درمانی ART می تواند با عوارض جانبی نظیر سندرم تحریک بیش از حد تخمدان و یا افزایش ریسک سرطان همراه باشد. همچنین این وضعیت جهت زنان با ریسک بالا نظیر سندرم تخمدان پلی کیستیک مد نظر می باشد. تکنیک بلوغ آزمایشگاهی تخمک برای اولین بار جهت بیماران با سندرم تخمدان پلی کیست و بیماران در ریسک سندرم تحریک بیش از حد تخمدان به کار گرفته شد. با این وجود، کاربرد درمانی تکنیک بلوغ آزمایشگاهی تخمک بعلت کاهش پتانسیل رشد و باروری همچنان ضعیف می باشد. کاهش در میزان بلوغ تخمک در محیط آزمایشگاه و نیز باروری، همچنین کاهش در تولید بلاستوسیت در سیکل های درمانی "بلوغ آزمایشگاهی تخمک" گویای رشد نامطلوب کوتاه مدت تخمک بالغ شده در محیط آزمایشگاهی در مقایسه با تخمک های بالغ شده در محیط تخمدانی می باشد.

    کلیدواژگان: انسان، تخمک، تکنیک بلوغ آزمایشگاهی تخمک، مورفولوژی، فراساختار
  • محمدهادی بهادری، فاطمه قاسمیان، مینا رمضانی، زکیه عسگری* صفحات 11-18
    مقدمه

    حفاظت تخمک ها و جنین ها از فشار اکسیداتیو موجود در محیط کشت بسیار مهم است. تاثیر ملاتونین به عنوان یک پاک کننده مستقیم رادیکال آزاد مشاهده شده است.

    هدف

    در این مطالعه، تاثیر ملاتونین در طول بلوغ آمایشگاهی تخمک، لقاح آزمایشگاهی و تکوین جنین های حاصل از تخمک های موش ارزیابی شد.

    مواد و روش ها

    تخمک های حاصل از موش های تحریک شده جهت تخمک گذاری به دو گروه تقسیم گردید: مجموعه تخمک-کومولوس (COCs، گروه I) و مجموعه تخمک-کومولوس برهنه شده (d-COCs، گروه II). تخمک ها در محیط بلوغ همراه با غلظت های مختلف ملاتونین (105-101 × 1 نانو مولار) کشت داده شدند. گسترش کومولوس و وضعیت هسته ای بعد از 24 ساعت از بلوغ آزمایشگاهی ارزیابی گردید. سپس تخمک ها برای لقاح آزمایشگاهی (IVF) استفاده و تخمک های لقاح یافته در محیط تامین شده با غلظت های مختلف ملاتونین کشت داده شدند.

    نتایج

    میزان گسترش (%86/79) و بلوغ (%80/55) مجموعه تخمک-کومولوس در محیط تامین شده با 10 نانومولار از ملاتونین در مقایسه با گروه کنترل (%73/33)، (p=0/006 و p=0/026 به ترتیب) افزایش یافت. اما تخمک های بدون سلول های کومولوس در غلظت های بالاتر ملاتونین (10 و 100 میکرومولار)، میزان بلوغ بیشتری (به ترتیب %84/34 و 79/5%) را در مقایسه با گروه کنترل (%69/33) نشان دادند (0/002=p). میزان لقاح در محیط تیمار شده با 1 میکرومولار ملاتونین بالاتر بود (%93/75، 0/007=p). میزان کلیواژ و تشکیل بلاستوسیست در محیط تامین شده با 10 و 100 نانومولار ملاتونین بهبود یافت (%92/37 و% 89/36 در مقابل %81/25 در گروه کنترل،0/002 =p). در این تجربه یک پاسخ وابسته به غلظت تیمار ملاتونین را مشاهده نمودیم.

    نتیجه گیری

    ملاتونین اگزوژن می تواند گسترش سلول های کومولوس، بلوغ آزمایشگاهی، وتکوین جنین را بهبود بخشد. با این وجود، یک پاسخ وابسته به غلظت در مراحل مختلف بلوغ و تکوین مشاهده شد. این ممکن است میزان حساسیت تخمک ها و جنین ها نسبت به شرایط کشت را منعکس کند.

    کلیدواژگان: بلوغ آزمایشگاهی تخمک، تکوین، لقاح آزمایشگاهی، ملاتونین، مجموعه تخمک، کومولوس
  • حسین پاشائی فر، محمد حسن شیخها*، سیدمهدی کلانتر، طاهره جهانی نژاد، محمد علی زعیمی، نسرین قاسمی صفحات 19-24
    مقدمه

    ژن های دخیل در تقسیم میوز، کاندیدهای بسیار مهمی برای دخالت در ناباروری مردان و زنان هستند. همولوگ های MutL درپستانداران دارای نقش دوگانه در ترمیم جفت بازهای ناجور DNA بعد از خطاهای همانند سازی و نوترکیبی همولوگ دوجانبه در حین میوز هستند. همولوگ های (MutL (MLH1 و MLH3 برای نوترکیبی همولوگ دوجانبه در حین میوز و باروری در انسان ضروری هستند. در این مطالعه یک پلی مورفیسم عملکردی در ژن MLH3 یعنی C2531T در زنان ایرانی مبتلا به ناباروری بدون علت مورد مطالعه قرا ر گرفته است.

    هدف

    بررسی همراهی بین یک SNP (پلی مورفیسم تک نوکلیوتیدی) شایع در ژن MLH3 وناباروری زنان.

    مواد و روش ها

    در مجموع 105 زن مبتلا به ناباروری بدون علت به عنوان گروه مورد و100 زن دارای حداقل یک بچه و بدون سابقه ناباروری و سقط به عنوان گروه کنترل برای این مطالعه همراهی مورد بررسی قرار گرفتند. پلی مورفیسم C2531T در ژن MLH3 به وسیله روش 4P-ARMS-PCR مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    فراوانی MLH3 2531C و الل های T در زنان نابارور به ترتیب %43/33 و %56/67 و در گروه کنترل %61/5 و %38/5 بود. ژنوتیپ های CC (Pro 844 Pro)، CT (Pro 844 Leu) و TT (Leu 844 Leu) در ژن MLH3 به ترتیب دارای فراوانی %4/76 ، %77/15 و %18/1 در زنان مبتلا به ناباروری بدون علت و %25، %73 و%2 در گروه کنترل بودند (0/0001=p).

    نتیجه گیری

    حضور الل پلی مورفیک T باعث یک خطر افزایش یافته 2/09 برابری (0/0001=p؛ 3/16-1/38=OR=2/09 ,95% CI) برای ایجاد ناباروری در مقابل گروه کنترل می شود. بنابراین اطلاعات ما پبشنهاد می کند که پلی مورفیسم C2531T در ژن MLH3 با خطر ناباروری بدون علت در زنان ایرانی همراه باشد.

    کلیدواژگان: ناباروری زنان، ژنهای تعمیر جفت بازهای ناجور، ژنMLH3، پلی مورفیسم
  • رویا فرجی درخانه، عاطفه قنبری، مریم اصغرنیا*، میترا کیان صفحات 25-30
    مقدمه

    هایپوکسی که یک علت عمده مرگ و میر پری ناتال را در سراسر جهان تشکیل می دهد در 10-5% زایمان ها مشاهده می گردد. امروزه پارامترهایی که برای تعیین هایپوکسی پری ناتال وجود دارند مانند پره اکلامپسی را نمی توان به تنهایی به عنوان شاخص تلقی نمود و ترکیب شاخص هایی دیگر با آن مانند افزایش تعداد گلبول قرمز هسته دار (NRBC) می تواند در تشخیص زودرس هایپوکسی پری ناتال کمک کننده باشد.

    هدف

    در این مطالعه در نظر داریم میانگین NRBC خون بند ناف نوزادان ترم متولد شده از مادران مبتلا به پره اکلامپسی و مادران سالم را به عنوان نشانگر هایپوکسی مزمن با یکدیگر مقایسه کنیم.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی به منظور مقایسه میانگین تعداد NRBC خون بند ناف نوزادان ترم (سن بارداری 37 هفته و بیشتر) متولد شده از 50 مادر مبتلا به پره اکلامپسی با 150 مادر سالم انجام شده است. موارد مبتلا به عوارض بارداری وعوامل تاثیرگذار بر روی تعداد NRBC و یا شواهد دیسترس جنینی از مطالعه حذف شدند. تعداد NRBC به روش های آزمایشگاهی استاندارد در خون بند ناف نوزادان اندازه گیری گردید. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS 10 و آزمون های آماری Student’s t-test، Chi-square و One way ANOVAمورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.

    نتایج

    میانگین میزان شمارش NRCB در خون بند ناف نوزادان مادران مبتلا به پره اکلامپسی به طرز معنی داری از گروه کنترل بیشتر بود (p<0/0001). میانگین آپگار دقیقه اول و پنجم در گروه مادران سالم به طور معنی داری بیشتر از گروه پره اکلامپسی بود (p<0/001).

    نتیجه گیری

    با توجه به این که میزان NRBC در نوزادان مادران مبتلا به پره اکلامپسی افزایش می یابد و این افزایش می تواند ناشی از هایپوکسی مزمن باشد لذا این نوزادان گروه پرخطر می باشند که در حین زایمان و بعد از تولد نیز به ارزیابی دقیق و مراقبت بیشتر با هدف کاهش عوارض و مرگ و میر دوران نوزادی دارند.

    کلیدواژگان: گلبول قرمز هسته دار، پره اکلامپسی، نوزاد ترم
  • تهمینه فرج خدا، رباب لطیف نژاد رودسری*، محمود عباسی صفحات 31-38
    مقدمه

    پژوهش در سلامت باروری در نقطه مرکزی تحقیقات مرتبط به سلامت زنان قرار دارد. فراهم نمودن اطلاعات صحیح برای ارایه خدمات سلامت استاندارد با انجام پژوهش های علمی و نظارت شده میسر است. اما افزایش پژوهش ها در سلامت باروری در راستای معرفی فناوریهای مدرن در دنیا به ویژه در کشورهای در حال توسعه، پژوهش های غیر اخلاقی، غیر قانونی و سوء استفاده گرایانه بر روی زنان را افزایش داده که این مسئله توجه ارایه کنندگان خدمات به مباحث اخلاقی را می طلبد.

    هدف

    طراحی یک راهنمای عملکرد اخلاقی در پژوهش های سلامت باروری.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه دلفی 45 نفراز متخصصین خبره در رشته های مختلف به روش نمونه گیری هدفمند مشارکت داشتند. گردآوری داده ها در دور اول دلفی با ارسال سوالات باز پاسخ با پست الکترونیکی و تحلیل پاسخ ها به روش تحلیل محتوای کیفی قراردادی انجام شد. یافته ها با نتایج حاصل از بررسی متون علمی ادغام گردیده و در دور دوم دلفی اعتبار صوری و محتوایی آن محاسبه شد. سپس در دور سوم دلفی اجماع حاصل گردید.

    نتایج

    طبقات مستخرجه شامل 1) رعایت فرآیند پژوهش 2) حفظ حقوق مشارکت کنندگان 3) رضایت با واسطه 4) پژوهش حساس به جنسیت و 5) تعارض منافع بود.

    نتیجه گیری

    این مطالعه یک راهنمای اخلاقی کل نگر، جامع و عملکردی بر اساس بافت اجتماعی فرهنگی جامعه ایرانی برای همه کسانی که در پژوهش های زنان مشارکت دارند، فراهم آورده تا آنان را در مقابل پیگردهای قانونی محافظت نموده و از سوی دیگربه رعایت حقوق باروری زنان کمک نماید.

    کلیدواژگان: سلامت باروری، پژوهش، راهنمای اخلاقی
  • طاهره میرجلیلی، سید مهدی کلانتر*، مریم شمس لاهیجانی، محمد حسن شیخها، علی رضا طالبی صفحات 39-46
    مقدمه

    متامفتامین (MA) دارای پتانسیل تدخینی تحریک کننده سایکو موتور می باشد. متامفتامین یک داروی نوروتوکسیک بوده که بطور وسیعی بوسیله زنان در سن بارداری مورد استفاده قرار می گیرد که این موضوع باعث افزایش توجه جدی درتماس دارو بعنوان یک موضوع بهداشت عمومی شده است. اثر نوروتوکسیک متامفتامین برروی افراد بالغ شناخته شده است که از جمله می توان به تخریب عصب انتهایی دوپامینرژیک و مرگ سلول در نواحی مغز نام برد. درحالیکه اثرات آن بروری جنین کمتر شناخته شده است.

    هدف

    در مطالعه اخیر، اثرات تماس در مرحله پیش از تولد جنین موش با متامفتامین مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه 40 موش ماده NMRI در محدوده سنی 8-12 سال بوسیله موش های ماده آمیزش داشته بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. زمانی که پلاک اسپرمی مشاهده شد، بعنوان روز صفر بارداری محسوب گردید. موش باردار بطو ر انفرادی در قفس های پلاستیکی نگهداری شد. موش های باردار به چهار گروه تقسیم شده، گروه اول 10 میلی گرم/کیلوگرم/روزانه متامفتامین، گروه دوم 5 میلی گرم/کیلوگرم/روزانه متامفتامین، گروه سوم نرمالین سالین بطور زیر پوستی از روز ششم تا 14 تزریق گردید و گروه کنترل بدون تزریق بود. در روز 14 آنالیز کروموزومی برروی سلول های بدست آمده از کبد جنین انجام گردید. بدنبال آن نمونه ها فیکس شد، وبا استفاده از هماتوکسیلین و ایوزین رنگ آمیزی و آنالیز TUNEL انجام گردید.

    نتایج

    در این مطالعه اختلالات مورفولوژیکی شامل اگزانسفالی جنینی درگروه 5 میلی گرم/کیلوگرم/روزانه متامفتامین و نیز جنین های نابالغ در گروه 10 میلی گرم/کیلوگرم/روزانه متامفتامین مشاهده گردید. علاوه براین در هردو گروه یاد شده در مغز جنین خونریزی زیر آراکنوییدی مشاهده گردید. آنالیز کاریوتایپی کبد جنینی در تمام گروه های مورد مطالعه طبیعی بود و ارزیابی TUNEL تفاوت معنی داری در سلول های آپوپتیک بین گروه ها نشان نداد.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت که اعتیاد مزمن ماده های باردار به متامفتامین در خلال دوره اندام زایی می تواند بعنوان یک عامل تراتوژن باعث خونریزی مغزی در جنین گردد.

    کلیدواژگان: متامفتامین، آپوپتوزیس، مغز، هیستولوژی، کاریوتایپ، جنین
  • زهرا فردی آذر، سیمین آتش خویی، یوسف یوسف زاد، محمد گلدوست*، رضا تراب صفحات 47-52
    مقدمه

    محدودیت رشد داخل رحم (IUGR) در زمره حاملگی های پرخطر می باشد و استفاده از عامل پیشگویی کننده مناسب برای وضعیت نوزاد بسیار مهم است. میزان کاهش رشد، الگوهای ضربان قلب جنین و انجام داپلر رنگی از روش های بررسی وضعیت جنین های با IUGR می باشد.

    هدف

    در این مطالعه نتایج داپلر رنگی به خصوص در شریان مغزی میانی با نتایج آنالیز گازهای خون شریانی مورد مقایسه قرار گرفته است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی، بر روی 100 مورد حاملگی IUGR در بیمارستان الزهراء (س) تبریز انجام شد و نتایج سونوگرافی داپلر عروق مغزی میانی جنین، شریان نافی -رحمی با آنالیز گازهای خونی شریان نافی در نوزادان این مادران مورد مقایسه و بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین سن مادران 7±28 هفته، سن حاملگی 2/59±31/79 هفته و زجر جنینی 2±3 هفته بود. افزایش مقاومت در شریان رحمی راست در 37 نفر مشاهده گردید در حالی که در 60 مادر نرمال بود. همچنین مقاومت افزایش یافته در شریان رحمی چپ در 36 مادر و nuch در 4 بیمار دیده شد. در بررسی گازهای خونی شریان نافی نوزادان، میانگین PCO2، 47/83 ± 8/45 میلی متر جیوه، PO2، 25/76±12/15 میلی متر جیوه وpH 7/18± 0/16 به دست آمد.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه ارتباط معنی داری بین نتایج غیر طبیعی داپلر رنگی در جنین های با IUGR و نتایج آنالیز گازهای خونی شریان نافی نوزادان بدست نیامد.

    کلیدواژگان: سونوگرافی داپلر شریان مغز میانی، داپلرعروق نافی، محدویت رشد داخل رحمی
  • عصمت منگلی، علی رضا طالبی*، مرتضی انوری، مجید پورانتظاری صفحات 53-60
    مقدمه

    بیماری دیابت ملیتوس (DM) به صورت اولیه یا بدون دلیل شناخته شده یک ناهنجاری مزمن کربوییدراتها، لیپیدها و پروتئین میباشد. دیابت ملیتوس قادر است که در سطوح مختلف بر فعالیت تولید مثلی تاثیر بگذارد.

    هدف

    هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیرات دیابت بر پارامترهای اسپرم (قابلیت حیات، شمارش، مورفولوژی و تحرک) و کیفیت کروماتین اسپرم در مدل آزمایشگاهی موش بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، 20 موش نر بالغ از نژاد سوری به صورت راندوم به 2 گروه (10=n) تقسیم گردیدند. حیوانات گروه A به عنوان کنترل در نظر گرفته شده و حیوانات گروه B به عنوان گروه دیابتی به میزان 200 میلی گرم بر کیلوگرم داروی استرپتوزتوسین STZ به صورت داخل صفاقی دریافت نمودند. بعد از 35 روز طی عمل جراحی، ناحیه دم اپیدیدیم حیوانات درهر دو گروه جدا و در محیط کشت Ham´s F10 برای مدت 30 دقیقه در حرارت 37 درجه انکوباتور قرار داده شدند. اسپرمهای خارج شده از اپیدیدیم جهت بررسی پارامترهای مورفولوژی، تحرک، شمارش و قابلیت حیات مورد استفاده قرار گرفتند. برای ارزیابی کیفیت کروماتین و DNA اسپرم، نمونه های خشک شده در هوا ثابت و با تست های سیتوشیمیایی رنگ آمیزی شدند و سپس مورد بررسی میکروسکوپی قرار گرفتند.

    نتایج

    در آنالیز اسپرم، موشهای دیابتی دارای پارامترهای ضعیف تری نسبت به گروه کنترل بودند (0/001>p). در بررسی کروماتین و DNA اسپرم، اگرچه نتایج رنگ آمیزیهای آنیلین بلو و کرومومایسین A3 تفاوت معنی داری را بین دو گروه نشان ندادند، نتایج تولوییدن بلو و آکریدین اورانژ تفاوت معنی داری را بین نمونه های حیوانات دیابتی و کنترل داشتند.

    نتیجه گیری

    بر طبق نتایج ما، دیابت تجربی ایجاد شده توسط استرپتوزتوسین در موشها از طریق تاثیر منفی بر پارامترها و کیفیت کروماتین و DNA اسپرم میتواند بر پتانسیل باروری اثر داشته باشد.

    کلیدواژگان: کروماتین اسپرم، دیابت، موش
  • مجید تره ماهی اردستانی، حسین هادی ندوشن، عباس افلاطونیان، نسرین قاسمی*، محمدحسن شیخها صفحات 61-64
    مقدمه

    سقط مکرر به دلیل عوامل مختلف ژنتیکی و غیر ژنتیکی می تواند بروز کند. بعد از اختلالات کروموزومی، ترومبوفیلیا یکی از مهمترین فاکتورهای ژنتیکی است که باعث سقط مکرر می شود. جهش فاکتور V لیدین و فاکتور G20210A II مهمترین جهش های عامل ترومبوفیلیا در دنیا شناخته شده اند.

    هدف

    هدف از این مطالعه تعیین فراوانی جهش فاکتور V لیدین و جهش ژن پروترومبین در سقط مکرر و مقایسه آن با زنان با حاملگی طبیعی است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد – شاهدی، فراوانی فاکتور V لیدین و جهشG20210A ژن پروترومبین در 80 زن مبتلا به 2 یا بیشتر سقط متوالی بررسی و با 80 زن با حاملگی بدون مشکل مقایسه شد. جهش ها با روش RELP-PCR بررسی گردید.

    نتایج

    فراوانی جهش فاکتور V لیدین در بیماران 2/5% بود که از گروه کنترل بالاتر بود (1/25%). اگر چه تفاوت معنی دار نبود. جهش G20210A ژن پروترومبین در بیماران و گروه کنترل هیچکدام یافت نشد.

    نتیجه گیری

    این اطلاعات تاثیر جهش فاکتور V لیدین و 20210A II ژن پروترومبین در سقط مکرر در زنان ایرانی را تایید نکرده است.

    کلیدواژگان: فاکتور V لیدین، جهش فاکتور II G20210A ژن پروترومبین، سقط مکرر
  • حسین نیک زاد*، حامد حداد کاشانی، مریم کبیر سلمانی، یوشی هیرو آکی موتو، میتسوتوشی ایواشی تا صفحات 65-70
    مقدمه

    افزایش بیان گالکتین -3، گالکتین-9 و گالکتین-15 بر روی اپی تلیوم سطحی و غدد آندومتر رحم در فاز لوتیال که برای آماده نمودن آندومتر برای کاشت جنین نیاز است، گزارش شده است. ولی هیچ اطلاعاتی در خصوص نحوه بیان و گسترش گالکتین-8 روی آندومتر انسان در طول سیکل قاعدگی طبیعی در دسترس نمی باشد.

    هدف

    مطالعه حاضر به منظور ارزیابی نحوه بیان و گسترش گالکتین-8 ، یک لکتین دارای باند بتا گالاکتوزویید، روی آندومتر انسان در طول فاز تکثیر و فاز ترشحی یک سیکل قاعدگی طبیعی طراحی گردیده است.

    مواد و روش ها

    بیوپسی های آندومتر از جدار قدامی حفره رحمی 16 زن (4 نمونه در فاز تکثیر و 12نمونه در فاز لوتیال) برداشته شدند. میانگین سنی افراد 5/35 سال (دامنه سنی 25 الی 45 سال) و همه بارور بودند. هر بیوپسی ابتدا به سه قسمت تقسیم شد. قسمت اول جهت بررسی میکروسکوپ نوری و ایمنوهیستوشیمی در فرمآلدیید و قسمت دوم جهت بررسی با میکروسکوپ الکترونی در گلوتارآلدیید ثابت شد. قسمت سوم جهت بررسی وسترن بلات آماده گردید.

    نتایج

    در بررسی ایمونوبلاتینگ یک باند با وزن مولکولی 34 کیلو دالتون دیده شد که در نمونه های فاز لوتیال این باند قوی تر و پهن تر بود. بررسی ایمنوهیستوشیمیایی نشان داد که گالکتین-8 در فاز لوتیال با شدت بیشتری نسبت به فاز تکثیر بیان می شود. گالکتین-8 در اپی تلیوم لومینال، اپی تلیوم غدد و استروما بیان می گردد.

    نتیجه گیری

    با بیان بیشتر گالکتین-8 در فاز لوتیال، این ماده را می توان به عنوان یک مارکر مولکولی بالقوه که در جایگزینی آندومتر نقش داشته باشد، پیشنهاد داد. نتایج این مطالعه، این فرضیه که گالکتین-8 ممکن است نقش مهمی در حوادث اولیه کاشته شدن جنین انسان داشته باشد را تقویت می کند.

    کلیدواژگان: آندومتر، گالکتین-8، انسان، آنالیز وسترن بلات، ایمنوهیستوشیمی
  • محمدحسین گذشتی*، احمد غلامحسینان، فاطمه موسوی، مهدیه مشروطه صفحات 71-76
    مقدمه

    بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک با یک افزایش شیوع سندرم متابولیک روبرو هستند. همچنین سطح سرمی سیستاتین C با ریسک حوادث قلبی عروقی در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک همراه است.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی ارزش تشخیصی و رابطه سیستاتین C سرم با سندرم تخمدان پلی سیستیک انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه 35 خانم مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک با 35 خانم سالم همسان از نظر سن و نمایه توده بدنی (BMI) مقایسه شدند، سطح سرمی C-reactive protein (CRP) و سیستاتین C، پروفیل چربی و لیپو پروتئین ها در آنها اندازه گیری شد، فشار خون و خصوصیات دموگرافیک هر گروه تعیین گردید و تحت تحلیل آماری قرار گرفت.

    نتایج

    فشار خون سیستولیک و فشار خون دیاستولیک در گروه مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک در مقایسه با گروه سالم بالاتر بود. تری گلیسرید و LDL سرم در گروه مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک نسبت به گروه سالم بالاتر، در حالیکه سطح HDL سرم در گروه مبتلا به بیماری کمتر از گروه زنان سالم بود. سطح سیستاتین C سرم و CRP به طور قابل توجهی در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک نسبت به افراد سالم بالاتر بود (001/0>p). پس از تحلیل آماری فقط سندرم تخمدان پلی سیستیک بصورت مستقل ارتباط معنی دار با سیستاتین C سرم داشت.

    نتیجه گیری

    بین سیستاتین C سرم و سندرم تخمدان پلی سیستیک ارتباط مستقل و قابل توجه وجود دارد. در مورد فشار خون سیستولیک و فشار خون دیاستولیک و پروفیل چربی با خصوصیات دموگرافیک افراد این ارتباط با سیستاتین C دیده نشد. بین سطح سرمی سیستاتین C و CRP ارتباطی پیدا نشد.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی سیستیک، سیستاتین C-reactive protein، C، دیس لیپیدمی، فشار خون
  • نسترن افلاطونیان، مریم افتخار*، بهروز افلاطونیان، الهام رحمانی، عباس افلاطونیان صفحات 77-80
    مقدمه

    شکست مکرر لانه گزینی به عنوان عدم حاملگی بعد از دو تا شش بار و انتقال حداقل ده جنین به رحم توصیف می شود. دلایل زیادی برای شکست مکرر لانه گزینی وجود دارد، مثل اختلالات آناتومیک ، اتوایمیون، ژنتیک ، اندوکرین و مشکلات ترومبوز عروقی.

    موارد: 

    در این مقاله، تعدادی از زوجین مبتلا به شکست مکرر لانه گزینی با علت نامشخص که درمانهای تجربی با هپارین ،آسپیرین و یا ایمیون تراپی برای آنها موثر نبوده است، گزارش گردیدند. در این بیماران جنین ها به رحم اجاره ای منتقل شدند که از نه بیمار مورد مطالعه، شش بیمار حاملگی نرمال داشتند. (میزان حاملگی: %66/66)

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داده است که رحم اجاره ای یک گزینه خوب برای درمان شکست مکرر لانه گزینی می باشد.

    کلیدواژگان: شکست مکرر لانه گزینی، رحم اجاره ای، In vitro fertilization، میزان حاملگی
|
  • Mohammad Ali Khalili, Stefania A. Nottola, Ph.D., Abbas Shahedi, Guido Macchiarelli Pages 1-10

    The use of ovarian stimulation for infertility treatment is associated with side effects of ovarian hyperstimulation syndrome (OHSS) and potential cancer risk. This is also true in high risk women such as those polycystic with ovary (PCO) and polycystic ovarian syndrome (PCOS). In vitro maturation (IVM) of oocytes was primarily developed to make IVF safe for women with PCO and at high risk of OHSS. The application of IVM of oocytes to assist clinical infertility treatment remains poor because of the reduced developmental competence of oocytes after IVM, despite several decades of research. Reduced meiotic maturation and fertilization rates, as well as low blastocyst production reveal short-term developmental insufficiency of oocytes when compared with in vivo-matured counterparts. In this review, the structural role of human oocytes, revealed by different technical approaches, to the success of IVM technology is highlighted.

    Keywords: Human, Oocyte, In Vitro Oocyte Maturation Technique, Cell Morphology, Ultrastructure
  • Mohammad Hadi Bahadori, Fatemeh Ghasemian, Mina Ramezani, Zakieh Asgari Pages 11-18
    Background

    It is important to protect oocytes and embryos from oxidative stress in the culture medium. Melatonin has been shown to be a direct free radical scavenger.

    Objective

    Effect of melatonin during in vitro oocyte maturation, fertilization and embryo development of mouse oocytes was evaluated.

    Materials And Methods

    Oocytes from supper-ovulated mouse were divided to two groups: cumulus oocyte complexes (COCs, group I) and denuded COC (d-COCs, group II). The oocytes were cultured in maturation medium with different doses of melatonin (1×101-105 nM). The cumulus expansion and nuclear status were evaluated after 24 h of in-vitro maturation. The oocytes were used for in-vitro fertilization. The fertilized oocytes were cultured in medium supplemented with different doses of melatonin.

    Results

    The expansion (86.79%) and maturation (80.55%) rate of COCs increased in supplemented medium with 10 nM of melatonin vs. control group (73.33%), p=0.006 and p=0.026 respectively), but oocytes without cumulus cells indicated higher maturation rate at higher melatonin doses (10 and 100 M, 84.34% and 79.5% respectively(vs. 69.33% in control group (p=0.002). Fertilization rate was higher in treated medium with 1 μM of melatonin (93.75%, p=0.007). The rate of cleavage and blastocyst formation was promoted in medium supplemented with 10 and 100 nM of melatonin (92.37% and 89.36% vs. 81.25% in control group, p=0.002). We observed a dose dependent response to melatonin treatment in this experiment.

    Conclusion

    Exogenous melatonin can promote cumulus cell expansion, in vitro oocyte maturation, and embryo development. However we investigated a dose-dependent response in different stages of maturation and development. It may reflect sensitive rate of oocytes and embryos to culture conditions.

    Keywords: In vitro oocyte maturation, Development, In vitro fertilization, Melatonin, Cumulus, oocyte complex
  • Hossein Pashaiefar, Mohammad Hasan Sheikhha, Ph.D., Seyyed Mehdi Kalantar, Tahereh Jahaninejad, Mohammad Ali Zaimy, Nasrin Ghasemi, Ph.D Pages 19-24
    Background

    Meiotic genes are very important candidates for genes contributing to female and male infertility. Mammalian MutL homologues have dual roles in DNA mismatch repair (MMR) after replication errors and meiotic reciprocal recombination. The MutL homologs, MLH1 and MLH3, are crucial for meiotic reciprocal recombination and human fertility. In this study the functional polymorphisms of MLH3 C2531T was investigated in Iranian women with unexplained infertility.

    Objective

    Investigating the association between a common SNP (single nucleotide polymorphism) C2531T in the MLH3 gene and female infertility.

    Materials And Methods

    In total, 105 women with unexplained infertility as case group and 100 women with at least one child and no history of infertility or abortion as controls were recruited for this association study. The MLH3 C2531T polymorphism was tested by tetra-amplification refractory mutation system-PCR (4P-ARMS-PCR) method.

    Results

    The MLH3 2531C and T alleles frequencies were 43.33% and 56.67% among infertile patients, and 61.5% and 38.5% among normal controls, respectively. In the patient and control subjects the CC (Pro 844 Pro) genotype frequency of MLH3 C2531T was 4.76% and 25%, the CT (Pro 844 Leu) genotype was 77.15% and 73%, and the TT (Leu 844 Leu) genotype was 19% and 2%, respectively (p=0.0001).

    Conclusion

    The presence of the polymorphic allele T leads to an increased risk of 2.09 times (OR=2.09, 95% CI=1.38-3.16; p=0.0001) for developing infertility in relation to the control group. Therefore, our data suggest that the MLH3 C2531T polymorphism can be associated with the risk of unexplained infertility in Iranian women.

    Keywords: Female infertility, Mismatch repair genes, MLH3, Polymorphism
  • Roya Faraji Darkhaneh, Atefeh Ghanbari, Maryam Asgharnia, Mitra Kian Pages 25-30
    Background

    Asphyxia is a common cause of perinatal mortality in 5-10% of all births worldwide. The present parameters for determining perinatal asphyxia, e.g. preeclampsia, cannot be considered as markers per se, and require auxiliary markers, e.g. increased number of nucleated red blood (NRBC) cells, for early diagnosis of perinatal asphyxia.

    Objective

    In this study, we evaluated the mean NRBC count in preeclampsia and to determine the usefulness of the NRBC as independent prognostic factors of perinatal complications.

    Materials And Methods

    This was a cross-sectional study in order to compare the NRBC in the umbilical cord of term neonates born to 50 mothers with preeclampsia and 150 normal mothers. The exclusion criteria were mother’s affliction with complications of pregnancy and inexact last menstrual period. The variables under study were maternal and neonatal data. The count of NRBC was determined with standard laboratory procedures in the blood samples from umbilical cord of the neonates. The acquired data were fed into SPSS 16 software and analyzed using statistical tests.

    Results

    The mean value of NRBC count was significantly higher in preeclamptic women (p<0.0001). The average 1st and 5th minute Apgar scores were significantly higher in normal mothers (p<0.001).

    Conclusion

    Increase of NRBC in neonates born to mothers with preeclampsia may be due to chronic hypoxia; this group of neonates has increased risk and requires more precise and extensive care during delivery and after birth in order to have reduced mortality and complications during the neonatal period.

    Keywords: Nucleated red blood cell, Preeclampsia, Newborn
  • Tahmineh Farajkhoda, Robab Latifnejad Roudsari, Mahmoud Abbasi Pages 31-38
    Background

    Research in reproductive health (RH) has been located in the core of women’s health research. Providing accurate information through conducting scientific and controlled research is essential, but increased number of research in the world especially in developing countries in RH area in order to introduce advanced technologies has been resulted in much unethical, illegal and abusive research on women, which needs particular attention to ethical issues by the practitioners who are involved in RH research.

    Objective

    This study was conducted to develop a practical ethical framework for RH research.

    Materials And Methods

    45 expert academics and clinicians in various disciplines included in a three rounds Delphi study through purposeful sampling method. In round 1 Delphi data were gathered using open-ended questions by e-mail and answers were analyzed by conventional content analysis and the findings merged and validated with the results of a thorough literature review. Face and content validity index were determined in round 2 Delphi and consensuses were attained in round 3.

    Results

    Emerged categories were 1) management of the research process 2) protection of participants’ rights 3) third party consent 4) gender sensitive research and 5) conflict of interest.

    Conclusion

    This study has provided a practical ethical framework according to the socio-cultural context of Iran for all practitioners who are involved in research on women. Adherence to this framework may protect practitioners against unethical and illegal lawsuits and help them to respect their clients’ reproductive rights.

    Keywords: Reproductive health, Research, Ethical framework
  • Tahereh Mirjalili, Seyed Mehdi Kalantar, Maryam Shams Lahijani, Mohammad Hasan Sheikhha, Ph.D., Alireza Talebi Pages 39-46
    Background

    Methamphetamine (MA) is a potent psychomotor stimulant with high abuse and addictive potential. MA is a neurotoxic drug which is widely abused by females of childbearing age, raising serious public health concerns in terms of exposure of the fetus to the drug. Neurotoxic effects of MA on adult are well known, such as dopaminergic nerve terminal degeneration and cell death in regions of brain in some doses.

    Objective

    In the present study, we examined effect of prenatal MA exposure on mouse fetuses.

    Materials And Methods

    In this study, forty 8-12 week-old NMRI female mice were used which were mated with male mice in serial days. When sperm plug was observed it was designated as gestational day (GD) 0. Pregnant mice were individually housed in plastic cages. Pregnant mice were divided into four groups: in first group 10 mg/kg /day MA, in second group 5 mg/kg /day MA and in third group saline were injected subcutaneously from GD 6 to GD 14, corresponding to organogenesis period, while fourth or control group were without injection. On GD 14 fetuses were removed and accomplished chromosome preparation from fetal liver. Then fetal were fixed in formalin for brain hematoxilin and eosine staining and TUNEL assay.

    Results

    We observed morphological abnormality including exencephal fetus in 5mg/kg MA group and premature fetuses in 10 mg/kg MA group. Also brain histological study showed subarachnoid hemorrhage in fetal brain in both experimental groups. Fetal liver karyotyping analysis was normal in fetuses of all groups and TUNEL assay in fetal striatum did not show significant difference in number of apoptotic cells between groups.

    Conclusion

    From our results, it could be concluded that chronic abuse of MA by pregnant females during organogenesis period can cause teratogenic effect and brain hemorrage in fetus.

    Keywords: Methamphetamine, Apoptosis, Brain, Histology, Karyotype, Abnormality, Fetal
  • Zahra Fardiazar, Simin Atashkhouei, Yousef Yosefzad Medical Student, Mohammad Goldust Medical Student, Reza Torab Medical Student Pages 47-52
    Background

    Fetal color Doppler is important for evaluation of hypoxia in intrauterine growth restriction (IUGR) fetus.

    Objective

    In this study we compare fetal and maternal color Doppler with blood gas analysis to detect fetal acidosis.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study we evaluated 100 hospitalized patients with IUGR for comparison of color Doppler results with arterial blood gas analysis. Results of Doppler sonography of fetus middle cerebral arteries, umbilical and uterine artery and umbilical artery ABG were studied in these neonates.

    Results

    Mean maternal age was 28±7 years, mean gestational age was 31.79±2.59 weeks and mean growth restriction was 3±2 weeks. Resistance increasing was observed in right uterine arteries of 37 mothers. It was normal in 60 mothers. Resistance increasing was observed in left uterine arteries of 36 mothers and nuch was seen in four cases. PCO2, PO2, and pH mean were 48.41±9.50 mmHg, 26.00±12.34 mmHg, and 7.28±0.10 in the neonates respectively.

    Conclusion

    In this study abnormal color Doppler in IUGR fetuses have no significant correlation with umbilical cord blood gas.

    Keywords: Middle cerebral artery Doppler, Umbilical artery Doppler, IUGR
  • Esmat Mangoli, Ali Reza Talebi, Morteza Anvari, Majid Pourentezari Pages 53-60
    Background

    Diabetes mellitus (DM), primary or idiopathic is a chronic disorder of the carbohydrate, lipid and protein metabolism. DM may impact male reproductive function at several levels. It is shown that DM has detrimental effects on sperm parameters in human and experimental animals.

    Objective

    The aim of this study was to observe the effects of diabetes on sperm parameters (viability, count, morphology and motility) and evaluation of sperm chromatin quality in mice.

    Materials And Methods

    Totally twenty adult male Syrian mice were divided randomly into 2 groups (n=10). The animals of group A were considered as controls while group B mice were diabetic that received a single dose (200 mg/kg) streptozotocin (STZ) intra peritoneally. After 35 days, the cauda epididymis of each diabetic mouse was dissected and placed in culture medium for 30 min. The swim-out spermatozoa were analyzed for count, motility, morphology and viability. The sperm chromatin quality and DNA integrity, was evaluated with Aniline Blue (AB), Toluidine blue (TB), Acridine orange (AO) and Chromomycin A3 (CMA3) staining.

    Results

    In sperm analysis, the diabetic mice had poor parameters in comparison with control animals (p=0.000). Regarding sperm chromatin quality, the results of TB and AO tests showed statically significant differences between two groups, but in AB and CMA3 staining, we didn’t see any differences between them.

    Conclusion

    The results showed that STZ-induced diabetes mellitus may influence the male fertility potential via affecting sperm parameters and DNA integrity in mice. However, according to our data, the diabetes doesn’t have any detrimental effects on histone-protamines replacement during the testicular phase of sperm chromatin packaging.

    Keywords: Sperm chromatin, Diabetes, Mice
  • Majid Teremmahi Ardestani, Hossein Hadi Nodushan, Abbas Aflatoonian, Nasrin Ghasemi, Ph.D., Mohammad Hasan Sheikhha, Ph.D Pages 61-64
    Background

    Recurrent pregnancy loss (RPL) caused by various genetic and non-genetic factors. After chromosome abnormality, thrombophilia is one of the most important genetic factors that could cause RPL. Factor V Leiden and factor II G20210A mutation were the most common mutations cause thrombophilia in the world.

    Objective

    The purpose of this study was to determine the frequency of factor V Leiden and prothrombine gene mutations in women with RPL compared with women who had uneventful pregnancies.

    Materials And Methods

    This case control study evaluates the frequency of factor V-Leiden and factor II G20210 genotypes in 80 women with two or more pregnancy losses, compared with 80 women without adverse pregnancy outcome. The mutations were assessed by PCR-RFLP.

    Results

    Frequency of the factor V Leiden among cases was 2.5%, which was higher than controls (1.25%), but the difference was not significant. No factor II G20210 mutation was found among cases and controls.

    Conclusion

    These data did not confirm that factor V Leiden and factor II G20210 mutation might play a role in recurrent pregnancy loss in Iranian women.

    Keywords: Factor V Leiden, Factor II G20210A Mutation, Recurrent Abortion
  • Hossein Nikzad, Hamed Haddad Kashani, Maryam Kabir-Salmani, Yoshihiro Akimoto, Mitsutoshi Iwashita, Ph.D Pages 65-70
    Background

    The up-regulation of galectin-3, galectin-9, and galectin-15 expression in the luminal and glandular epithelium was reported in preparation of the endometrium for embryo implantation at the midlutheal phase. However, no data was available regarding the expression and the distribution pattern of galectin-8 in the human endometrium during a regular menstrual cycle.

    Objective

    The current study designed to investigate the expression and the distribution pattern of galectin-8, a beta-galactoside-binding lectin in the human endometrium during both proliferative and luteal phases of a regular menstrual cycle.

    Materials And Methods

    Endometrial biopsies were obtained from the anterior wall of the uterine cavity of 16 women (proliferative phase: n=4, lutheal phase: n=12). All female patients with mean age of 37.5 years were fertile (range 25-45). Each biopsy was divided into three pieces; one piece was fixed in formaldehyde for light microscopy and immunohistochemistry. The second portion fixed in glutaraldehyde for scanning electron microscopy and the third portion was prepared for western blot analysis.

    Results

    Data of immunoblotting revealed a molecular weight of 34 kD band with high intensity in the lutheal phase samples. The immunohistochemistry staining demonstrated that galectin-8 expressed at a very low concentration during the proliferative phase, but showed a high expression throughout the lutheal phase. The expression of galectin-8 observed in luminal surface epithelium, glandular epithelium and stroma.

    Conclusion

    The up-regulation of the expression of galectin-8 during lutheal phase may suggest galectin-8 as one of the potential molecular marker of the endometrial receptivity. These data propose that galectin-8 may play an important role during the initial events of human embryo implantation.

    Keywords: Endometrium, Galectin, 8, Human, Western blot analysis, Immunohistochemistry
  • Mohammad Hossein Gozashti, Ahmad Gholamhosseinian, Fatemeh Musavi, Mahdieh Mashrouteh Pages 71-76
    Background

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) causes an increased risk of metabolic cardiovascular syndrome. Also, cystatin C serum levels are associated with the risk of cardiovascular events in metabolic syndrome patients.

    Objective

    To investigate the relationship between cystatin C in PCOS patients.

    Materials And Methods

    35 women with PCOS were compared to 35 women with healthy matched age and body mass index. They all underwent tests to determine plasma levels of C-reactive protein (CRP), cystatin C, lipid profile and apo-lipoprotein. Blood pressure and demographic variables of each subject were obtained.

    Results

    Systolic and diastolic blood pressure were higher in PCOS patients compared to control group. Triglyceride and low-density lipoprotein cholesterol levels were higher in PCOS; contrariwise, high-density lipoprotein was lower from that of healthy volunteers. Cystatin and CRP levels were significantly higher in patients with PCOS in comparison with healthy subjects (p<0.0001). Among measured determinants, only PCOS status was independently associated with cystatin C.

    Conclusion

    Cystatin C was positively correlated with PCOS status concentrations but not with systolic and diastolic blood pressure, or any of the lipid profile variables or demographic characteristics. Indeed, no correlation was found between cystatin C and CRP levels. Therefore, cystatin C might be related to PCOS beyond its use as a marker of the renal function.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Cystatin C, C, reactive protein, Dyslipidemia, Blood pressure
  • Nastaran Aflatoonian, Maryam Eftekhar, Behrooz Aflatoonian, Elham Rahmani, Abass Aflatoonian Pages 77-80
    Background

    Repeated implantation failure (RIF) is defined as pregnancy failure after two to six times with at least ten high grade embryo transfer to uterus. A variety of causes have been anticipated for RIF, including anatomical, autoimmune, genetics, endocrine and thrombotic anomalies. Factors responsible for RIF have important implication regarding treatment however in many couples a perfect cause cannot be found.

    Cases:

     In these case series, we reported nine couples with RIF that after investigation no definitive etiology was found for RIF and empirical therapy by heparin, aspirin and or immunotherapy was not effective. In these cases we recommended transfer of embryos to surrogate uterus. Nine patients were studied and six of them developed a normal pregnancy (pregnancy rate=66.66%).

    Conclusion

    This study showed that surrogacy is a good option for treatment of RIF.

    Keywords: Repeated implantation failure, Surrogacy, In vitro fertilization, Pregnancy rate